Macklemore & Ryan Lewis

De fansite van Macklemore & Ryan Lewis

Biografie Macklemore

Foto van Macklemore

Foto van Macklemore

De echte naam die achter de artiestennaam Macklemore zit is Ben Haggerty, geboren op 19 juni 1982. Deze rapper komt uit Seattle en is van Iers afkomst. Bekend om zijn unieke stijl. Ook zijn persoonlijk geschreven teksten hebben vaak een visie op de wereld. Persoonlijk of wereldwijd, Macklemore rapt over van alles!

Ben bracht in 2000 een EP uit, Open your Eyes, onder de toenmalige artiestennaam Professor Macklemore. Vijf jaar later, in 2005, kwam Ben eindelijk met een volledig album uit, genaamd ‘The Language of My Mind’. Doordat Ben in die tijd ernstig verslaafd raakte aan verdovende middelen, heeft hij tussen 2005 en 2008 geen nieuwe muziek gelanceerd. Pas nadat hij volledig afgekickt was in 2008, begon de rapper weer met zijn passie: muziek maken.

Een jaar later begon Macklemore met zijn comeback. Eind 2009 kwam zijn nieuwe mixtape uit, genaamd ‘The unplanned Mixtape’. In hetzelfde jaar had Macklemore de smaak te pakken. Zijn nieuwe EP ‘The VS. EP’ werd uitgebracht en een jaar later een hernieuwde versie van deze EP, genaamd ‘The VS. redux’.

De echte comeback was in het jaar 2011. Met de single Wing$ onder zijn nieuwe artiestennaam ‘Macklemore’ (& Ryan Lewis) kwam de rapper voor het eerst in een aantal hitlijsten voor (US R&B hoogste positie 49). In dat jaar vervolgde hij zijn prille succes met het nummer ‘Can’t Hold Us (feat. Ray Dalton). De hoogste positie in de US onder de categorie R&B was op plaats 39.

Tot nu toe is het succesjaar van Macklemore 2012. Eerst zijn hit ‘Same Love’, die op meerdere hitlijsten de nummer 1 heeft bezet, zoals de US Rap, het Franse SNEP, Irish Singles Chart en de Australische ARIA Charts. Na dit succesvolle nummer vervolgde ‘Thrift Shop’ feat. Wanz het succes. Een nummer 1 notering in de US Billboard Top 100, US R&B, US Rap, Australische ARIA Charts en new Zeeland Charts. In Engeland was zijn hoogste positie de nummer 2 in de UK Singles Chart.

In Nederland bezit Macklemore nog geen enkele hitlijsten. Echter, sinds 1 februari 2013, is hij de alarmschrijf van Radio 538. Tevens hebben meerdere muziekstations Macklemore met zijn nummer Thrift Shop nu de waardering gekregen die hij verdiend.